Fiskeskolen: Med Søvik Auren etter sulten sjøørret (S04E02)

I andre episode av årets sesong av Fiskeskolen er det salgssjef Morten Kroksjø som er med Endre Hopland ut i felt, og det er sjøfiske etter sjøørret med Søvik Auren-sluker som står på programmet.
En god del av den norske sjøørretbestanden vandrer opp i ferskvann for å gyte om sommeren og høsten. Vinteren brukes derimot til å feite seg opp, både for fisken som har gytt og for den som ikke gikk opp i elver og bekker denne sesongen, såkalt gjeldfisk. Og det er i sjøen etegildet skjer.


I den kalde årstiden jakter ofte sjøørreten langs strender og over leopardbunn, altså sand med innslag av stein og vegetasjon. Er det kaldt i sjøen kan fisken gjerne gå litt dypere, og områdene rundt marbakkeknekken er ofte der en finner de største eksemplarene.

Dietten nå om vinteren består nemlig i stor grad av tanglopper, strandreker, kutlinger, stingsild, brisling, tobis og småsild, byttedyr som helst holder seg på nokså grunt vann.

I andre episode av Fiskeskolen har altså Endre Hopland fått med seg salgssjefen i Seeberg A/S, Morten Kroksjø, som rekkekamerat, og det er sjøørretfiske i sjøen med Søvik Auren-sluker som står på programmet.

Søvik Auren leveres i syv forskjellige fargevarianter og vekter på 14 og 18 gram. Slukene kan fiskes hurtig, men de egner seg også veldig bra til rolig innsveiving, noe som ofte er trikset på vinterstid.

Og en aldri så liten spoiler alert: Dette trikset gjør susen så det holder i denne episoden. Ta en kikk selv,...

 

Utstyret det fiskes med i denne episoden finner du i oversikten under artikkelen.