Villmarkskokken med nydelig fjellørret – slik tilbereder han den

Villmarkskokken Svein Jæger Hansen har nok en gang vært i fjellheimen etter ørreten, og denne gangen endte han opp med en nydelig ørret og ny pers.

 

Av: Endre Hopland

– Jeg er så fornøyd med fiskeutstyret deres, og jeg får mye fisk på det. Min fjellørret nummer 35 i år ble også ny rekord. Fisken veide 1,88 kilo, sier Svein Jæger Hansen, også kjent som Villmarkskokken.

Isen ligger fortsatt tykk i Børgefjell, men med skikkelig isfiskeutstyr og litt vilje, er ikke det noe problem.

– Jeg bruker helst mark og krok med skei eller blink. Av og til bruker jeg falsk mark i tillegg, noe som alltid er spennende, melder en storfornøyd fisker.

 

Som seg hør og bør ble rekordfisken også tilberedt på ekte nordnorsk villmarksvis, og Jæger Hansen deler gjerne oppskriften:

SKINNSTEKT FJELLØRRET FRA BØRGEFJELL – dandert med blomkålpuré , balsamico- og rødvinskokte rødbetstrimler og smakstomater

BLOMKÅKPURÉ:

* Gi blomkålen et oppkok i lettsaltet vann og sil av.

* Trekk av kjelen, tilsett smør og fløte.

* Kjør stavmikser til puren er glatt. Smak til med salt og pepper.

RØDBETSTRIMLER:

* Skrell rødbeter og skjær dem i tynne skiver.

* Kok balsamico, rødvin og sukker til det begynner å tykne til lett sirup.

* Tilsett så rødbeter mot slutten av koketiden, på ca. 15-20 minutter.

SMAKSTOMATER:

* Kok opp balsamico og sukker til det begynner å tykne til lett flytende sirup.

* Trekk av platen og la tomatene avkjøle i sirupen.

DRIKKETIPS:

* Anselmann Riesling.

* Jæger Hansens Villmarksakevitt og lokalt øl.

Villmarkskokken har for øvrig nylig gitt ut sin egen kokebok, som bærer det rimelig beskrivende navnet Jæger Hansens Villmarkskokebok. Denne inneholder 230 sider med villmarksopplevelser, historier, bilder fra noen av landets beste fotografer og selvsagt mange gode oppskrifter.

– Om noen ønsker å kjøpe, så signerer jeg gjerne, sier Svein Jæger Hansen.

(Foto: Eva Brænd)